Over de brouwerij


Brouwerij
Brouwerij Het Licht is een Utrechtse microbrouwerij gespecialiseerd in seizoensbieren. In nauwe samenwerking met brouwerij De Leckere worden leckere lichte bieren gebrouwen. De brouwerij is opgericht in 2014 en het eerste bier dat werd gebrouwen was het Herfstlicht. Het Licht brouwt bieren in beperkt volume en de bieren zijn verkrijgbaar op fles en op fust.

BHL_biermethop_01

Onze filosofie
Brouwerij Het Licht maakt prikkelende seizoensbieren. Onze bieren zijn laag in alcohol en worden biologisch gebrouwen. We vinden het belangrijk dat bier vooral lekker is en dat het toegankelijk is voor iedereen, zelfs voor mensen die niet van bier houden.

Meer licht, meer smaak
Geen poespas, gewoon lekker licht bier waar je verantwoord van geniet. Het credo: meer licht, meer smaak. Maar kijk uit, de bieren van Het Licht worden in beperkt volume gebrouwen.

Inspiratie
Bij het bier brouwen schuwen we niet om soms te experimenteren. We laten ons inspireren door oude en nieuwe trends. Inspiratie vinden we vaak in het buitenland, zoals bijvoorbeeld voor Volle Maan: een biere de garde met haar roots in Frankrijk.

Samenwerken
Het Licht werkt graag samen met diverse partijen tijdens evenementen en natuurlijk om nieuwe bieren te ontwikkelen. Zo is er voor en met Café Hofman ‘Hofdame’ gebrouwen en is een mooi winterbier gebrouwen onder de naam Wintervonk met laurier en zwarte bessen. Heb je een goed idee of wil je een eigen bier brouwen? Wij helpen graag je graag bij het brouwen, stuur ons hiervoor dan een email.

Untappd
Facebook
Instagram